Våre partnere

Luth Gruppen representerer mange kvalitetesprodusenter fra hele verden. For at du skal få bedre innblikk i vårt nettverk av produsenter og hvilke produkter de lager, har vi presentert de fleste av de her med en kort presentasjon.

Grønt Punkt Norge AS

Grønt Punkt Norge AS medlemskapet fordrer at Luth Gruppen AS gjenvinner mest mulig emballasje. Les mer på https://www.grontpunkt.no

MIljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøsertifiseringsordning driftet av Stiftelsen Miljøfyrtårn. Stiftelsen ble opprettet i 2003 av sentrale organisasjoner i næringsliv og offentlig forvaltning. Miljøfyrtårn-programmet ble høsten 2002 evaluert av Miljøverndepartementet. Resultatet ble videreføring av programmet ved hjelp av tilskudd over statsbudsjettet. Fra 1. januar 2003 var ikke Miljøfyrtårn lenger et prosjekt, men en nasjonal miljøsertifiseringsordning driftet av Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Heidelberg

Heidelberg Druckmaschinen er verdens største og ledende produsent av arkoffset trykkmaskiner, førtrykksløsninger og ferdiggjøringsløsninger. Heidelbergs Prinect programvare knytter alle maskinene og prosessene sammen til et "Push to stop" konsept der alt er ment å fungere som et industrielt produksjonsmiljø der brukernes hovedoppgave er å overvåke prosessene, basert på automatikk og logikk, og hvor gjenbruk av data bidrar til økt produktivitet og lønnsomhet. Speedmaster serien av arkoffset maskiner har i flere tiår vist seg å være de mest stabile og produktive maskinene i alle formatklasser. I dag utgjør hovedtyngden av forskningen og utviklingen av Speedmaster serien i 70x100 formatet, som har vist seg å være det mest allsidige og produktive formatet gjennom mange år.

Polar-Mohr

Polar Mohr er verdens ledende produsent av skjæreaskiner for papir og kartong, og andre skjærbare materialer. Deres maskiner kjennetegnes av høy sikkerhet, avanserte programmeringsmuligheter og raske betjeningstider. Polar skjæreaskiner varer utrolig lenge og har en kapasitet som overgår de fleste konkurrerende produkter på markedet.

Kodak

Kodak har vært en stabil partner for Luth Gruppen i mange år. Kodak har vært i forkant av konkurrentene med deres kjemifrie plater som har redusert bruken av kjemikalier over hele verden, og sørget for stabil og lønnsom produksjon for trykkerier. Kodak har europeisk produksjon og har et sortiment som tilfredsstiller de aller fleste trykkerier som ønsker problemfri produksjon med høy trykk kvalitet og minimalt med destruksjonskostnader. 

Fujifilm

Fujifilm er et stort japansk firma med bredt produktspekter. Luth Gruppen representerer den grafiske delen av Fujifilm i Norge. Den grafisk delen består av offset plater, kjemikalier for platefremkalling og storformat printere med UV basert inkjet teknologi. Fujifilm har dessuten utviklet digitale trykkmaskiner som ved hjelp av UV inkjet kan produsere trykksaker i svært høy kvalitet i 50x70 formatet.

Flint Group

Flint Group er vår leverandør av trykkfarger og lakk, og hjelpemidler for farger i arkoffset trykksakproduksjon. Med sine fargeserier som Novavit, Novasens, Novaspot og Novaboard, kan Flint Group betjene nærsagt alle trykkerier med de fargene de trenger. Flint Group har alltid vært anerkjent som en kvalitetsleverandør med stort fokus på produktutvikling. Luth Gruppen blander mindre kvantum av PMS farger til trykkerier i Norge, mens større kvantum produseres av Flint Group.

EPSON

Japanske EPSON er en av verdens ledende produsenter av finmekanikk og mikromekanikk. De har patentet på Quartz som benyttes i urverk over hele verden, og de har også patentet på Piezo teknikken for inkjet printhoder. Epson introduserte sine modeller for storformat produksjon og skiltmakere i 2010 og har i løpet av kort tid etablert seg som markedsledende innen 64" segmentet av rullprintere. I den senere tid har EPSON også utviklet Resin og UV printere, i tillegg til fotospektrometere og RIP programvare. Våre EPSON installasjoner kjennetegnes av svært høy printkvalitet og pålitelighet.

Summa

Summa er en produsent av innovative skjæreaskiner som bidrar til at bedrifter kan ferdiggjøre sine applikasjoner med høyeste standard. Ved å levere enestående kvalitet som støtter opp om den høye standarden, sikrer Summa seg et rykte som en produsent av legendarisk ytelse. Bedrifter over hele verden bruker Summas skjæreløsninger for produksjon innen printing, skilt, display, trafikkskilt, tekstilproduksjon og emballasjeproduksjon. Med skjæreløsninger fra Summa står din bedrift sterkt i fremtiden.

Grafityp

Grafityp har produsert selvklebende vinyl siden 1995 og har fabrikk lokalisert i Belgia. Grafityp har produkter for print og laminering i storformat printproduksjon, samt fargede folier for helfoliering, skilting og generell bruk. Grafityp har også i samarbeid med SOTT utviklet Omega Skinz helfolieringsfolier.

Witpac

Witpac er et tysk firma som spesialiserer seg på transfer folier til tekstilproduksjon. NovaFlex serien består av alt fra tradisjonelle fargede folier, til folier med spesialeffekter og printbare folier tilpasset eco-solvent, resin/latex og UV blekk. Luth Gruppen er stolte av å kunne representere dette nye firmaet, som har en gründer som har lang fartstid i bransjen.

Moditech

Svenske Moditech AB har utviklet en helt ny flatbed lamineringsbord serie bestående av Electronic Workstation (EWS) i X2 og X4 modeller som har en rekke innovative funksjoner for flatbed laminering og applikering. Utvikleren av produktet har flere andre prosjekter på sin CV og kan se tilbake på mange vellykkede maskiner som fortsatt er i bruk. Med deres nye produkt har vi stor tiltro til at skiltmakere vil få økt ergonomi og produktivitet med deres smarte og funksjonelle løsninger.

Vivid Laminating Technologies

Vivid Laminating Technologies er en produsent av ferdiggjøringsutstyr for ark- og rullbasert produksjon. Luth Gruppen startet å representere Vivid i 2013 og vi har levert laminatorer i ulike formater til skiltmakere over hele landet. Vivid har mange modeller i ulike prisklasser og formater, med en felles konstruksjon som har vist seg å være stabil og pålitelig.

BRM Lasers

BRM Lasers er lokalisert i Nederland og produserer CO2 laser baserte laserskjærere med graveringsmuligheter for skiltmakere, utdanningssektoren og reklameprodusenter som trenger allsidighet og enkel betjening med sikre maskiner. Med BRM Lasers kan vi tilby laserskjærere i både små og store formater. BRM har et internasjonalt nettverk av forhandlere som strekker seg over store deler av Europa. Luth Gruppen setter pris på deres pålitelige maskiner med lave feilrater og den innebygde sikkerheten i maskinene, som er veldig viktig når man håndterer sterke lasere.

Caldera

Caldera har hovedkvarter i Frankrike og har produsert RIP programvare i mange år. Deres brukergrensesnitt har forholdt seg stabilt og gjenkjennelig i mange år og har bevist at det er mulig å være i forkant med nye funksjoner og teknologi som letter produksjon av storformat print produksjon.

Onyx Graphics

Onyx Graphics er et amerikansk selskap som har spesialisert seg på RIP programvare for storformat produksjon. Deres enkle brukergrensesnitt foretrekkes av mange av våre kunder og takler de fleste oppgaver på en enkel og intuitiv måte.

Ergosoft

Ergosoft er en sveitsisk produsent av RIP programvare for storformat produksjon. Tradisjonelt har de vært svært utbredt innen sublimasjon- og tekstilproduksjon, men løsningene deres egner seg også svært godt til normalt storformat produksjon. Ergosoft har blant annet gode muligheter for automatikk for større web to print applikasjoner og støtter de aller fleste printer og skjæremaskiner.

Lamina

Lamina fra Sverige har et egenutviklet produktsortiment bestående av modulære konstruksjoner som tilrettelegger for liming og behandling av storformat produksjon og kasjering av offset produksjon. Lamina maskiner passer både større skiltmakere og trykkerier og er svært fleksible i sine løsninger og konstruksjoner.

Folex

Folex Coating GmbH er basert i Tyskland og er en bestrykningsspesialist. Deres kjerneproduksjon består av å behandle råmateriale med bestrykninger som gjør de printbare eller prosesserbare i grafisk trykksaksproduksjaon og i storformat printprodpksjon. Folex har vært en leverandør til Luth Gruppen siden 2011 og fortsetter å introdusere nye produkter som gir fantastiske sluttresultater.

ChromaLuxe

ChromaLuxe består av sublimerbare fotopaneler med et svært høyt kvalitetsnivå, fra amerikanske Universal Woods. Fotopanelene har imponert kunstnere, fotografer og kreative ledere over hele verden med sine utrolige farger og jevne overflaterefleksjon. I et marked der de aller fleste har basert seg på flatbed UV printing av platemateriell, tilbyr ChromaLuxe plater som ikke trenger å printes på direkte, og hvor fargen "gasses" inn i platene. Med god belysning er det enormt imponerende å se på.

Trelleborg

Trelleborg (tidligere Vulcan) er et internasjonalt selskap med en rekke virksomhetsområder. Luth Gruppen har representert deres gummiduk produkter siden 1980-tallet og det finnes knapt et trykkeri som ikke har brukt Vulcan gummiduker i sine arkoffset maskiner. Trelleborg har vært en stabil og pålitelig produsent for oss i alle år.

Felix Schoeller

Felix Schoeller er en anerkjent papirprodusent som har eksistert i mange år. Deres produksjon inkluderer alt fra kartonemballasjepapp til fine art papir og sublimasjonspapir. Et papirprodukt skal inneholde riktig papirbase og riktig bestrykning for at et ferdig print skal bli perfekt. Her har Felix Schoeller mange god løsninger for ulike formål. I Norge fokuserer vi på sublimasjonspapir og film for silketrykksproduksjon.

Sefa

Sefa er en fransk produsent av varmepresser til alle mulige formål innen transfer og sublimasjon. Deres løsninger spenner over alt fra varmedresser til fotballer, caps og kopper, til t-skjorter og store plater. Sefa varmedresser kjennetegnes av høy varmestabilitet og bruk av aluminium i svært høy kvalitet, og med programmeringsfunksjoner og tekniske løsninger som gjør det lettere å holde produksjonen gående.

Zenith Art System

Zenith Art System spesialiserer seg på produkter som til slutt gjør et bilde til noe mer enn farger på et media. Produktsortimentet spenner over printmedier for vannbasert blekk, skjærelinjaler, opphengsløsninger og våre populære AR rammer. Zenith har dessuten et stort utvalg av laminater av svært høy kvalitet og ripefasthet som har positivt preget fotografiprint over hele landet.

Blue & Green

Blue & Green er et svensk firma som spesialiserer seg på rengjøringsmidler til en rekke bransjer og industrier. Under koronapandemien snudde de seg raskt om og utviklet hygieneprodukter uten bruk av alkohol.

American Biltrite

American Biltrite er en amerikansk produsent med et enormt spekter av produkter, hovedsaklig bestående av rullprodukter. I Norge markedsfører vi produkter for skiltmakere i form av applikasjonstape og selvklebende tape for montering og maskering.

Marks 3zet

Marks 3zet leverer et svært viktig produkt for arkoffset produksjon. Deres underlagskartong har blitt brukt i mange tiår og har bevist prinsippet om at hvis noe ikke er ødelagt, er det ikke nødvendig å rette på det. Deres kartong sørger for at gummiduker får riktig oppbygging i trykkmaskiner, slik at trykkeprosessen går smertefritt.