Miljø og bærekraft

Luth Gruppen ønsker å bidra til et bedre miljø gjennom å levere produkter som bruker mindre energi, færre kjemikalier og som avlegger et mindre fotavtrykk i naturen. Våre leverandører gjør alt de kan for å minimere den globale oppvarmingen. For eksempel tilbyr Luth Gruppen serviceavtaler på mange av produktene, der vi utnytter våre reiseruter til å betjene flere kunder om gangen og dermed reise mindre.

Som kunde av Luth Gruppen oppfordrer vi deg til å bidra til et bedre miljø ved å bestille flere varer om gangen, hvilket resulterer i færre transporter og mindre emballasje. Det er også viktig å sette seg inn i hvilke returordninger og resirkuleringsordninger som finnes for ulike produkter. Vi oppfordrer våre kunder til å komme med innspill til oss hvis dere ser forhold som kan forbedres med tanke på miljø og bærekraft.

Luth Gruppen er i prosess for å bli Miljøfyrtårn akkreditert. Vi er medlem av Grønt Punkt Norge og tilstreber så lavt forbruk av emballasje som mulig.

Miljø

Luth Gruppen satser på maskiner, utstyr og forbruksmateriell som er mest mulig miljøvennlige. Et eksempel er kjemifrie offsetplater som sparer produksjon av kjemi, frakt, håndtering og til slutt destruksjon av kjemi. Videre sparere man på strøm og en kostbar fremkallings maskin er unødvendig.
PVC frie printmedia til storformat produksjon er et annet eksempel.
Svanegodkjente kjemibaserte produkter er et annet. Vi selger kun planteoljebaserte trykkfarger (BIO kvaliteter).

Bærekraft

Luth Gruppen er i prosess med å bli sertifisert som Miljøfyrtårn bedrift. Vi håper å få dette på plass i løpet av 2023.
Vi jobber for å redusere volumet på emballasje på våre produkter. Videre for å redusere ukurans på lageret vårt. Vi har installert elbil ladere og stadig flere ansatte går over til utslippsfrie kjøretøy. Digitale møter benyttes i både salgs og service sammenheng for å redusere flyreiser o.l. Vi velger i størst mulig grad europeiske leverandører for kortreist logistikk.

Lurer du på noe?

Kontakt oss her

Nyhetsbrev

Luth Gruppen er ledende innenfor grafisk industri. Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær den første til å motta viktig informasjon om våre produkter og aktiviteter. Hold deg oppdatert på alle våre nyheter.

Takk for din påmelding!
Oops! Something went wrong while submitting the form.