Finjustering av logofarger i Onyx og Caldera

November 27, 2023

Kategori

Finjustering av spesialfarger

Har du opplevd at en PANTONE farge eller RAL farge ikke gjengis korrekt? Onyx Swatchbooks og Caldera ColorBooks gjør det enkelt å tilpasse spesialfarger slik at utskriften blir så lik originalfargen som mulig.

Programmene er ganske enkle å bruke, men krever at man forstår litt om hvordan ICC profiler fungerer, dessuten er det viktig at man har riktig kunnskap til å kunne implementere endringene i RIP programvaren.

Varianter av RAL 3024

Hvilke farger kan gjengis?

Din printer vil aldri klare å reprodusere spesialfarger helt korrekt hver eneste gang. Antall farger printeren din kan gjengi begrenses av hvor mange farger den har, samt hvitheten i mediet det printes på. ICC profilens oppbygging og fargemengden den tillater dikterer også muligheten for å reprodusere en farge.

Har din printer kun CMYK farger, vil det være begrenset hvor mange PANTONE farger den kan gjengi. Har den derimot flere farger, som f.eks. EPSON SureColor SC-S80600, som har CMYK, Light Cyan, Light Magenta, Light Black, Orange og Red farger, vil du kunne reprodusere langt flere farger.

Hvitheten i mediet er den andre faktoren som påvirker sannsynligheten for at en farge kan gjengis. Jo hvitere mediet er, dess flere farger vil man kunne reprodusere. Luth Gruppen har klart å oppnå 98,24 % av PANTONE farger med Folex SI291, et fotopapir med svært godt hvitpunkt.

Hvordan komme i gang?

Luth Gruppen kan hjelpe deg med å komme i gang med Onyx Swatchbooks eller Caldera ColorBooks. Vår ekspertise guider deg gjennom stegene som må til for å lykkes med denne smarte funksjonen, slik at du kan kommunisere så korrekte logofarger som mulig.

Ta kontakt
med Jeppe B. Nielsen for mer informasjon.

Siste nytt fra Luthgruppen

No items found.

Alle nyheter